Po polčase sme viedli, podľa Suju rozhodla obrana

Prvý semifinálový duel Niké extraligy žien medzi Sláviou Banská Bystrica a MBK Ružomberok sa odohral dnes večer v hale Štiavničky pod Urpínom. Aj s početnou účasťou fanklubu Concordia 1906 sa zverenky Juraja Suju chceli proti papierovému favoritovi pokúsiť o malý zázrak…

Ružomberok prekvapujúco držal krok s favoritom, ktorého – na rozdiel od nášho tímu – netrápili prakticky žiadne zranenia dôležitých hráčok. Ruža totiž nemohla pre dnešný duel počítať nielen s dlhodobo zranenou Andělovou, ale k dispozícii nebola ani kapitánka Buknová. Napriek tomu sa Liptáčky v druhom polčase ujali vedenia a po polčase viedli o štyri body. Tretia a štvrtá desaťminútovka však patrila domácim hráčkam, ktorýmm k bodovému zisku výrazne pomohla aj unavená ružomberská obrana. Napokon Slávia vyhrala presvedčivo o 18 bodov, odveta je na programe v Koniarni v sobotu 6. apríla o šiestej večer.

Juraj Suja, Ružomberok (zdroj RTVS): “Prvý polčas výborný z našej strany. V druhom polčase nás Bystrica svojou kvalitou a rotáciou predčila, treba im pogratulovať k výkonu aj víťazstvu. Rozhodlo to, že sme nebránili dobre, nemali sme fyzické sily. Dievčatá si zaslúžia kredit, ale myslím si, že máme na viac, ako sme dnes ukázali. Moje zverenky si za dnešný výkon zaslúžia rešpekt, dúfam, že minimálne takýto výkon zopakujeme aj v sobotu doma v Koniarni.”

Slávia Banská Bystrica – MBK Ružomberok 77:59 (27:31). Martišková 18 a Mujovićová, Brabencová 13, Pulliamová 9 – Jackovecová 22, Štefančová, Havranová a Urbanová po 8, Jarošová 5, Kaľužná 3, Ďuratná a Michaličková po 2, Mikovčáková 1. Štvrtiny: 16:11, 11:20, 29:17, 21:11. TH: 23/13 – 26/18. Trojky: 8-5. Diváci: 570. Rozhodovali: Kukelčík, Bartoš a Sirocký. Úspešnosť streľby: 45% – 32%.

Kompletná štatistika zápasu TU.

 

(c) MBK Ružomberok 2024